Haegerstrands lanserar begreppet "smarta containers" i samarbete med Absortech

Haegerstrands lanserar nu begreppet Smarta Containers och har inlett ett samarbete med företaget Absortech.

Absortech har varit framgångsrikt med att utveckla produkter för sjöcontainrar, vilka absorberar fukt från luften och därigenom skyddar godset i containern från fukt- och mögelskador. Absortech, som startade som ett litet familjeföretag på 1990-talet, är etablerat på världsmarknaden och har tillverkning även i Asien. Huvudkontoret finns i Falkenberg.
Sedan 1991 har Absortech utvecklat ett sortiment som erbjuder fuktskyddsteknik för containers och förpackningar. Produkter som är baserad på den beprövade förmågan hos kalciumklorid som aggressivt avlägsnar fukt från luften.

David Jansson, försäljnings- och marknadsansvarig hos Haegerstrands hälsade välkommen till kick-off möte den 23 maj på Winn Hotell i Gävle tillsammans med Fredrik Lindberg, Regional Director Nordics hos Absortech berättade och demonstrerade Absortechprodukternas egenskaper och användning för inbjudna varuägare. Varuägare från Gävleborg, Uppland och Dalarna.

-Det är viktigt för oss att kunna erbjuda våra kunder påtagliga mervärden som ökar kvalitén i hela transportkedjan. Jag ser därför fram emot detta samarbete som ger en vinn-vinn situation till alla parter, säger David Jansson, Haegerstrands.

Marknaden av 200 miljoner containers skeppas varje år på världens hav, varav 5% är skyddade mot fukt. Det gör att varor till ett värde av ca 500 miljarder dollar skadas varje år, 10% pga av fukt. Fuktskador på gods förväntas öka snabbt i framtiden på grund av de klimatförändringar (uppvärmning) som pågår i världen samt att en allt större mängd gods transporteras i containers.

För mer information kontakta David Jansson på tel 026-664082 eller maila david.jansson@haegerstrands.se

Se fullständig pressrelease här.

 

Kontakta oss

Har du frågor? Tveka inte att höra av dig till oss, vi ser fram emot ditt samtal.
KONTAKT

Sociala medier

Följ oss i vår dagliga verksamhet för att se vad vi gör och vilka vi jobbar med.
InstagramfacebookLinkedin

Your Shipping Partner

Kontakt