Är erat företag redo för ett Brittiskt EU-utträde?

Ni som varuägare, exportör och importör, måste vidta de åtgärder som krävs.

Utan de nödvändigaste förberedelserna gjorda i tid kan det bli helt omöjligt att få in eller ut sina varor i handel med Storbritannien efter 1a Januari 2021 när det blir tullplikt för all handel med Storbritannien.

Under övergångsperioden fram till dess sker förhandlingar om ev frihandelsavtal så om det innebär tullavgifter eller ej och om höga eller låga är idag oklart.

Det vi vet är att det kommer behövas skapas en tulldeklaration för varje import och export.

Några saker som är bra att göra för att vara redo för Brexit:

  1. Skaffa ett EORI-nummer. För att överhuvudtaget kunna exportera och importera varor till och från länder utanför EU krävs att företaget har ett EORI-nummer.
   Ansökan sker hos Tullverket eller om ni kontaktar oss så hjälper vi er. EORI-numret ska anges i tulldeklarationerna som blir obligatoriska för att kunna få varor in och ut över den brittiska och EU:s gränser om Storbritannien lämnar EU den 31 oktober.

 

  1. Har ditt företag tidigare inte exporterat till eller importerat från något land utanför EU? Kontakta isåfall oss för mer info eller/och om ni läser på Tullverket.

 

  1. Behöver produkterna ni handlar med vara provade eller certifierade, eller behöver de särskilda tillstånd?
   Varor som säljs i Storbritannien kommer inte längre automatiskt ömsesidigt erkännas av myndigheterna i EU:s medlemsstater, och vice versa.För flera produktgrupper som till exempel läkemedel, livsmedel och kemikalier kan det också krävas särskilda tillstånd. Sök information hos Swedac och hos respektive ansvarig myndighet.

 

  1. Kan ni använda er av EU:s system för tullbefrielser och tullkvoter? Vid import av insatsvaror går det att göra stora tullbesparingar genom systemet, läs mer hos Kommerskollegium.

 

  1.  Bestäm om tullhanteringen skall skötas, vi kan hantera allt som tullombud åt er.

 

Kontakta oss för mer information
Eller ring 026-664040

Kontakta oss

Har du frågor? Tveka inte att höra av dig till oss, vi ser fram emot ditt samtal.
KONTAKT

Sociala medier

Följ oss i vår dagliga verksamhet för att se vad vi gör och vilka vi jobbar med.
InstagramfacebookLinkedin

Your Shipping Partner

Kontakt